«Να πουληθούν αλλού τα όπλα και όχι εκεί που σκοτώνουν αμάχους»

Τη θέση του για ακύρωση της συμφωνίας για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία επανέλαβε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «το να πουλάμε όπλα σε χώρες με επιθετικό δόγμα είναι έξω από τα δεδομένα της χώρας μας».

Αναλυτικότερα, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η οποία  «περιορίστηκε στις καταγγελίες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αφορά μόνο στην πώληση των όπλων», ενώ υπογράμμισε πως οι καταγγελίες αυτές κατέρρευσαν«Δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά σκανδαλολογία», τόνισε χαρακτηριστικά.

 «Η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με ντοκουμέντα και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπράττει εγκλήματα σε βάρος αμάχων. Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις υπήρχε άγνοια αλλά σήμερα όλοι μας ξέρουμε και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σήμερα στην επιτροπή για τους εξοπλισμούς έγινε αποδεκτό ομόφωνα από την Επιτροπή η πρόταση για ακύρωση της πώλησης όπλων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ο κ. Φίλης για το εάν η συμφωνία χρεώνεται πολιτικά σε κάποιους  απάντησε: «Κανείς δεν βγάζει την ουρά του απ’ έξω από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Όλοι τα έχουν ψηφίσει. Πιθανόν κι εγώ να ψήφιζα υπέρ πριν τα γεγονότα. Να πουλήσει αλλού η χώρα μας τα όπλα και όχι εκεί που σκοτώνουν αμάχους. Τα όπλα τα χρειάζονται οι χώρες όχι για να σκοτώνουν αμάχους αλλά για να στήσουν το οπλοστάσιό τους. Το δικό μας δόγμα είναι η αποτροπή επίθεσης. Το να πουλάμε όπλα σε χώρες με επιθετικό δόγμα είναι έξω από τα δεδομένα της χώρας μας».

Κλείνοντας, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ακόμη προβληματισμός από την πλευρά του σχετικά με την κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Είναι μία επιλογή εκλογικής συνεργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2015. Δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης προγραμματικής συνεννόησης. Συνεχίζεται, θέλουμε πολιτική σταθερότητα για να βγει η χώρα από την κρίση, είμαστε μία ανάσα πριν βγούμε από τη δανειακή σύμβαση και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Προφανώς όταν βγούμε στις αγορές και υπάρξουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί μετά από εκλογές τότε τα θέματα θα καθοριστούν ξανά σε άλλη βάση».

«Όλη η ιστορία της σκανδαλολογίας που είδαμε χθες στη Βουλή αποσκοπεί όχι στην αλήθεια αλλά στο να χτιστεί κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα