Να μην επιτρέψουμε στο ΔΝΤ να υπαγορεύει όρους στα εργασιακά

«Το ΔΝΤ αντιτίθεται στην επανεισαγωγή των κανονικών συμβάσεων εργασίας , οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και επιμένει σε φιλικούς προς τους εργοδότες κανόνες για μαζικές απολύσεις παρά τις αντίθετες προτάσεις της επιτροπής ειδικών. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ αρνούνται μάλιστα κάθε συζήτηση».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της επιτροπής απασχόλησης, Τόμας Χέντελ και καλεί επειγόντως μέσω επιστολής τον Γιούνκερ να υποστηρίξει η Ε.Ε. στο θέμα αυτό τους δικούς της κανόνες.

«Εάν επικρατήσει το ΔΝΤ θα ήταν ένα κακό μήνυμα για τη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για το εργατικό δίκαιο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνική Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αφήνει να υπαγορεύονται οι προϋποθέσεις εκ των έξω, ούτε στην Ελλάδα», τονίζει ο αριστερός πολιτικός κατακρίνοντας το Ταμείο ότι ιδίως στο θέμα των «μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας», μπλοκάρει τις λύσεις, οι οποίες βρέθηκαν από την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, για να εξετάσει τα θέματα των μαζικών απολύσεων, των απεργιών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην Ελλάδα , ώστε να προσαρμοστούν στα ισχύοντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης αφενός και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αφετέρου, διαμορφώνονται δυσχερέστερες του αναμενόμενου», συμπληρώνει ο Τόμας Χέντελ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα