Ναύπακτος: Δημιουργία Τουριστικού καταφύγιου 100 σκαφών

Νέα στρατηγικά έργα για τη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ ενέκρινε η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG Ελλάδα–Ιταλία, που συνήλθε στο Μπάρι Ιταλίας στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Ειδικότερα στον άξονα 3.1 του Προγράμματος εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ) θα υποβληθεί το έργο «Δημιουργία τουριστικού καταφύγιου Ναυπάκτου», στην περιοχή Γρίμποβο, δυναμικότητας 60 – 100 σκαφών. Ο προϋπολογισμός του έργου κυμαίνεται σε 2.000.000 €.

Για το έργο, η ΠΔΕ βρίσκεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου και τον Δήμο Ναυπακτίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις.

Είναι έργο στρατηγικής σημασίας για τον Κορινθιακό Κόλπο που θα εδραιώσει περαιτέρω τον τουριστικό κόλπο της Ναυπάκτου ως σταθμό μικρών τουριστικών σταθμών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «Η χρηματοδότηση του Τουριστικού Καταφυγίου είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι προφανές ότι πλέον μιλάμε με έργα.»

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ και Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Αντώνιος Φράγκος τόνισε ότι πλέον η Ναύπακτος μπαίνει στον ναυτικό χάρτη αποκτώντας στρατηγικό ρόλο για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ευχαρίστησε δε τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο για το Interreg Ελλάδα–Ιταλία κ. Μπούνια, οι οποίοι πίστεψαν και στήριξαν την πρόταση για δημιουργία Τουριστικού Καταφυγίου στη Ναύπακτο επιτυγχάνοντας την χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα