Ναυαγός στον Ειρηνικό φούσκωσε το τζιν του, το έκανε σωσίβιο και σώθηκε!

Τύχη βουνό, ευστροφία και ψυχραιμία είχε ένας Γερμανός ναυαγός, που σώθηκε ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, φουσκώνοντας το τζιν του και χρησιμοποιώντας το ως σωσίβιο!
Ο Άρνε Μούρκε και ο αδελφός του Χέλγκε έίχαν αναλάβει να μεταφέρουν ένα γιοτ μήκους 12 μέτρων από το Ώκλαντ στη Βραζιλία. Το σκάφος έπλεε στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας, όταν η μπούμα του πέταξε τον Άρνε στη θάλασσα. Σωσίβιο δεν φορούσε, παρά μόνον ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και το τζιν του. Ο αδελφός του προσπάθησε να του πετάξει σκοινί κι ένα σωσίβιο, αλλά λόγω της θαλλασοταραχής και με τα κύματα να ορθώνονται στα δύο-τρία μέτρα, δεν μπόρεσε να πιάσει τίποτε εκ των δύο και το σκάφος απομακρύνθηκε.

Τότε ήταν που ο 30χρονος Άρνε θυμήθηκε ένα κόλπο επιβίωσης των Αμερικανών βατραχανθρώπων, που είχε μάθει πριν από χρόνια, που του επέτρεψε να μετατρέψει το παντελόνι του σε σωσίβιο. «Το είχα δει πριν από πολλά χρόνια και πάντα έλεγα μέσα μου ότι αν βρεθώ στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο, αυτό θα κάνω», είπε στην εφημερίδα New Zealand Herald. «Πήρα μια βαθιά ανάσα, έβγαλα το τζιν μου, έκανα κόμπους στα μπατζάκια στην άκρη τους, το φούσκωσα και μετά το έσπρωξα κάτω από το νερό – ένα αυτοσχέδιο σωσίβιο».
O Άρνε Μούρκε ποζάρει με το τζιν του, που το μετέτρεψε σε σωσίβιο (Φωτογραφία: New Zealand Herald) O Άρνε Μούρκε ποζάρει με το τζιν του, που το μετέτρεψε σε σωσίβιο (Φωτογραφία: New Zealand Herald)
Στο μεταξύ ο αδελφός του είχε ειδοποιήσει τις Αρχές και αρκετά σκάφη και αεροπλάνα χτένιζαν την περιοχή, αλλά ήταν δύσκολος ο εντοπισμός του λόγω της φουρτούνας. Ένα ελικόπτερο της Lowe Corporation Rescue Helicopter Service τον βρήκε τελικά μετά από δύο ώρες και τον ανέσυρε.
«Φανταστείτε να βρίσκεστε στη μέση του ωκεανού επί δύο ώρες και να μην έχετε ιδέα αν θα σωθείτε, με κύματα ύψους δυόμιση μέτρων να σας πετούν από εδώ και από εκεί. Για να τον βρούμε ήταν σαν να ψάχναμε βελόνα στ’ άχυρα», είπε ο Ίαν Γουίλμοτ της υπηρεσίας διάσωσης.

 
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα