ΝΑΤΟ – ΠΓΔΜ: «Έπεσαν» οι υπογραφές για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών

Την πρόσκληση για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών στο ΝΑΤΟ παρέδωσε στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες.

Οι κ.κ. Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή, ενώ συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.

Επανέλαβε, δε, πως η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση που απηύθυναν στη χώρα του, λέγοντας ότι είναι μια «ιστορική απόφαση για τη χώρα μου και τους πολίτες της».

Ευχαρίστησε επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να γιορτάσουν το ιστορικό γεγονός στις 14 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα