ΝΑΤΟ για Ρωσία:Η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται συνεχώς στην Ουκρανία

sfdfgΑνησυχητικές χαρακτηρίζει τις συνεχείς παραβιάσεις της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία από τη Ρωσία ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ επέκρινε του νέους ρωσικούς αιφνιδιαστικούς στρατιωτικούς ελέγχους μαχητικής ετοιμότητας, λέγοντας ότι αυτοί υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή, μεταδίδει το Reuters.

“Η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται συνεχώς και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό”, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη τύπου, έπειτα από μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία.

“Η Ρωσία υποστηρίζει τους αυτονομιστές με εξοπλισμό, όπλα. Επιπλέον, συγκεντρώνουν στρατό στα ουκρανικά σύνορα”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αποφασίσουν αυτό τον μήνα εάν θα επεκτείνουν τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία για την κρίση.

Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα δείξουν τη “σταθερή υποστήριξή” τους στην Ουκρανία υποδεχόμενοι τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο κατά την σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν τον Ιούλιο στη Βαρσοβία.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα