«Ναι» στο πλαστικό χρήμα λένε οι Κύπριοι

Μεγάλη αύξηση κατέγραψε τον Οκτώβριο η χρήση πιστωτικών καρτών στην εγχώρια αγορά, αντανακλώντας την ανάκαμψη της κατανάλωσης ενώ θετικά συμβάλουν και οι πληρωμές φόρων στο τμήμα φορολογίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 24% τον Οκτώβριο του 2018 φθάνοντας στα €270,9 εκ. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση 46%.

Οι τομείς όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση ήταν στην κυβέρνηση, στα ξενοδοχεία, υπεραγορές, εστιατόρια, μπαρ και catering, καύσιμα και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Το δεκάμηνο του έτους η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών από κυπρίους στην εγχώρια αγορά έφθασε τα €2821,1 εκ. σημειώνοντας άνοδο 32%.

Στο εξωτερικό, όπως μεταδίδει το Stockwatch. οι δαπάνες και αναλήψεις των κυπρίων με πιστωτικές κάρτες που περιλαμβάνουν και τις αγορές μέσω διαδικτύου, έφτασαν τα €154,1 εκ. σημειώνοντας αύξηση 10%. Τον προηγούμενο μήνα η αύξηση διαμορφώθηκε στο 5%.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2018 παρουσιάζεται αύξηση 11%. Όσον αφορά στους ξένους, η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 18% τον Οκτώβριο στα €119,2 εκ.

Τον Σεπτέμβριο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 19%. Το δεκάμηνο του 2018 η αύξηση ανέρχεται στο 18% και η αξία χρήσης καρτών στα €958,7 εκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα