«Ναι» από τη ΔΗΜΑΡ στη συμφωνία των Πρεσπών

Με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή με πλειοψηφία 11 προς 5, εισηγήθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η μειοψηφία πρότεινε, ο ίδιος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι ψήφιση της Συμφωνίας είναι πατριωτικό καθήκον καθώς είναι σε θετική κατεύθυνση. «Παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος ‘Μακεδονία’». Διαχρονικά, εξάλλου, ο πολιτικός μας χώρος υπήρξε υπέρμαχος της επίλυσης του προβλήματος. Ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος που το 1993 στο ‘Αδιέξοδο βήμα του Εθνικισμού’ έγραφε για μια ιστορική ευκαιρία που αν την άρπαζε η χώρα μας θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη διεθνή της θέση για δεκαετίες» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος

«Η επιλογή για “παρών” ή “αποχή” εξασφαλίζει της ενότητα της ΔΗΜΑΡ και τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής Θόδωρος Μαργαρίτης. Μιλώντας στη Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ κι εκφράζοντας την άλλη άποψη, μετά την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι «οφείλουμε παρά τα λάθη, τις όποιες διαφωνίες μας με το ΠΑΣΟΚνα συνεχίσουμε το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 και πρέπει να προχωρήσει με αυτόνομη πορεία της Κεντροαριστεράς και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα