Νίμιτς: Μη ρεαλιστική μία λύση χωρίς τη χρήση του όρου “Μακεδονία”

Ως μη ρεαλιστική χαρακτήρισε μία λύση χωρίς τη χρήση του όρου “Μακεδονία”, ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Όπως ανέφερε ο Μ. Νίμιτς παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους και να τις μελετήσουν με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση.

“Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση”, ανέφερε ο Μ.Νίμιτς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο όρος “Μακεδονία” περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, διότι “αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Τόνισε παράλληλα πως “τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση, ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως “Republika Makedonija” και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή”.

 

πηγή     ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα