Νίμιτς: Μεγάλη βελτίωση στις συζητήσεις για το Σκοπιανό

Για μεγάλη βελτίωση στις συζητήσεις για το όνομα των Σκοπίων που επιτρέπει αισιοδοξία για το μέλλον έκανε λόγο o Μάθιου Νίμιτς από τη Βιέννη. Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν ενώ διπλωματικοί αντιπρόσωποι των δύο χωρών έχουν αναλάβει να λύσουν τα πιο διφορούμενα ζητήματα.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά την λήξη της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

“Εργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά, είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Υπήρχε και μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών ειδικών των δύο χωρών, που επιχειρούν να εξετάσουν τα διφορούμενα ζητήματα της συμφωνίας και να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον και αυτός είναι ο δρόμος των εργασιών. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται και πρέπει  να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής και τη βελτίωση των σχέσων των δύο χωρών. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο”.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 10:30 ώρα Ελλάδος στο υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας και όχι, ως είθισται, στην έδρα του ΟΗΕ, καθώς σήμερα για τους καθολικούς, που εορτάζουν το Πάσχα μία εβδομάδα πριν από τους ορθόδοξους χριστιανούς, είναι Μεγάλη Παρασκευή και τα γραφεία του διεθνούς οργανισμού είναι κλειστά.

Χθες βράδυ οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ είχαν ήδη μία αρχική συζήτηση σε δείπνο εργασίας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκησε 3 ώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα