Νίκος Παππάς στο CNN: “Το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει”

Συνέντευξη παραχώρησε στο CNN ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται για επαφές με αμερικανικές εταιρείες.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παππάς σημείωσε πως έχουν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν την έξοδο της χώρας από την εποπτεία στο τέλος του προγράμματος το 2018 ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συνδυαστεί με νέα έξοδο στις αγορές.

Σε ερώτηση αναφορικά με το brain drain και τους τρόπους με τους οποίους επιχειρεί η κυβέρνηση να προσελκύσει εκ νέου τους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό ο Υπουργός τόνισε πως έχουν ληφθεί ενισχυτικά μέτρα αναφορικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις τα οποία δίνουν νέα κίνητρα στο επιστημονικό και καταρτισμένο δυναμικό της χώρας.

Αναφερόμενος στην ανεργία ο κ. Παππάς σημείωσε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι δείκτες έχουν μειωθεί σημαντικά (από το 27% στο 20%ω όπως σημείωσε) και υπογράμμισε πως η ανεργία στη χώρα μας θα βαίνει διαρκώς μειούμενη.

Τέλος ο κ. Παππάς σημείωσε προς βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να έρθει σε επαφή με αμερικανικές εταιρείες για την ΔΕΘ του 2018 στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα