Νίκη κατά του ISIS εξαγγέλλουν ΗΠΑ και Κούρδοι στη Συρία

Νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους θα ανακοινωθεί «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο διοικητής των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που διεξάγουν τη μάχη εναντίον του τελευταίου θύλακα των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία, όπου όμως βρίσκονται πολλοί άμαχοι.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής Ζίγια Φουράτ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη βάση Αλ-Όμαρ, οι τζιχαντιστές του ISIS είναι πλέον πολιορκημένοι σε μια μικρή συνοικία έκτασης μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου στο χωριό Μπαγούζ και δέχονται πυρά απ’ όλες τις πλευρές.

Για σημαντική ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» μέσα σε 24 ώρες είχε κάνει λόγο και ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.

«Έχουμε πολλές θαυμάσιες ανακοινώσεις σχετικά με τη Συρία και με την επιτυχία μας για την εξάλειψη του χαλιφάτου και θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα σε 24 ώρες», είπε σε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ανακοίνωση αυτή θα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησής του και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, ότι εμποδίστηκε «η σφαγή ίσως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο αραβοκουρδικός συνασπισμός (SDF), σε αυτό τον θύλακα που κρατούν ακόμη οι τζιχαντιστές βρίσκονται πολλοί άμαχοι.

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί πολίτες μέσα» στο χωριό Μπαγούζ που προασπίζουν οι τζιχαντιστές, δήλωσε ο Αντνάν Αφρίν, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε πολίτες να βγαίνουν από σήραγγες και υπόγεια που είχε σκάψει το Ισλαμικό Κράτος», είπε.

«Δεν περιμέναμε να είναι τόσοι πολλοί… γι’ αυτό και η επιχείρηση επιβραδύνθηκε. Εξετάζουμε πώς θα τελειώσουμε με αυτές τις σήραγγες, ή θα τις σφραγίσουμε ή θα τις ανατινάξουμε», ανάφερε.

Άλλος εκπρόσωπος των SDF, ο Μουσταφά Μπαλί, είπε ότι «εργαζόμαστε για να βγάλουμε τους αμάχους από εκεί. Κάποιοι πολίτες προσπαθούν να διαφύγουν αλλά δεν μπορούν».

Ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση «για να ωθήσει τους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν το τελευταίο τους καταφύγιο μέσα στο Μπαγούζ που συνεχίζουν να ελέγχουν”, δήλωσε ο Μπαλί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα