Νίκη για τις καθαρίστριες της ΟΣΥ-Συνεχίζουν την απεργία

dafdfΤο δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο εργολάβος προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, απέρριψε την αγωγή του,κι έτσι συνεχίζεται κανονικά, και διανύει ήδη την 9η μέρα η απεργία των αγωνιζόμενων καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν 2 μάρτυρες. Ένας υπάλληλος της Link Up, της εργολαβικής εταιρίας που εργοδοτεί τις καθαρίστριες των λεωφορείων και ο Αποστόλης Κασιμέρης εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Ο μάρτυρας της εταιρίας Λινκ Απ, ήταν ένας πραγματικός τραγέλαφος! Στις περισσότερες ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου απαντούσε «δεν ξέρω», ή «έτσι μου είπε ο διευθυντής».

Δεν δίστασε βέβαια να πει και χοντρά ψέματα όπως π.χ. ότι ο εργολάβος χρωστάει στις καθαρίστριες μόνο 1 μήνα, ότι η Ο.ΣΥ. χρωστάει χρήματα στην Λινκ Απ και γι’ αυτό δεν μπορεί η Λινκ Απ να πληρώσει εγκαίρως τις καθαρίστριες κ.α.

Ο μάρτυρας των καθαριστριών αντέκρουσε όλα τα ψέματα του εργολάβου και κατέθεσε έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες 2-4 μήνες, ότι η Ο.ΣΥ. πληρώνει κανονικά τον εργολάβο και ότι δεν έχει κανένα χρέος απέναντί του κ.α.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψουν την πορεία της δίκης, οι δικηγόροι του εργολάβου έδειξαν στην πρόεδρο αναρτήσεις από το facebook του Αποστόλη Κασιμέρη και τον ρώτησαν επιδεικτικά αν αυτός πιστεύει ότι η καθαριότητα των λεωφορείων πρέπει να περάσει στο δημόσιο.

Ο Αποστόλης Κασιμέρης απάντησε φυσικά καταφατικά. Στη συνέχεια οι δικηγόροι του εργολάβου προσπάθησαν να υπονοήσουν ότι η απεργία των καθαριστριών δεν γίνεται γιατί οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες, αλλά για να προσληφθούν στο δημόσιο… Το επιχείρημα ήταν βέβαια γελοίο.

Οι καθαρίστριες ενθουσιάστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου και συνεχίζουν τον αγώνα τους ακόμα πιο αποφασισμένες και δυνατές.

Η απεργία θα συνεχιστεί και μετά τη Δευτέρα, με νέα 48ωρη απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ για τις καθαρίστριες μέχρι και την Τετάρτη.

Πηγή: net.xekinima.org

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα