Νέο όργιο προκλήσεων από την Τουρκία: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

«Απασφάλισε» για μία φορά ακόμη το καθεστώς Ερντογάν, εκδίδοντας μια νέα προκλητική ανακοίνωση, με αφορμή την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν λάβει μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει ξανά τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα των οκτώ τούρκων αξιωματικών, ενώ την κατηγορεί ότι έχει καταστεί «καταφύγιο πραξικοπηματιών».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι θα επιμείνει με αποφασιστικό τρόπο στις προσπάθειές του για την επιστροφή των «8».

Τι αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας:

«Έχουμε πολλές φορές δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση της Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους οκτώ προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου και την απελευθέρωση και την παροχή ασύλου σε έναν από αυτούς και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις.

Παρόλα αυτά τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων με μία διοικητική απόφαση που έχει σχέση με τη διαδικασία σύλληψής τους.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.

Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της.

Θα επιμείνουμε με αποφασιστικό τρόπο για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

«Θα τους πακετάρουμε»

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης χθες, Δευτέρα πως οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί αποφυλακίστηκαν, η Τουρκία εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, έσπευσε να κατηγορήσει τη χώρα μας πως στηρίζει «πραξικοπηματίες, τρομοκράτες και γκιουλενιστές» και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του πρωθυπουργού.

«Νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους τούρκους στρατιωτικούς. «Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε», κατέληξε.

Κοτζιάς: Δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν και να τους πάρουν

Η απάντηση βέβαια ήταν άμεση, και ήρθε διά στόματος Νίκου Κοτζιά, ο οποίος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του έκανε λόγο για άτοπες και απαράδεκτες δηλώσεις.

«Η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα