Νέο περιστατικό εκδίωξης επιβατών από πτήση αμερικανικής εταιρείας

Λίγες εβδομάδες μετά το σάλο με τον επιβάτη της American Airlines που βγήκε σηκωτός από το αεροπλάνο (αλλά τελικά αποζημιώθηκε) νέο επεισόδιο έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά σε πτήση της Delta από τη Χαβάη στην Καλιφόρνια.

Στα κοινωνικά δίκτυα ανέβηκε βίντεο στο οποίο οι αεροσυνοδοί απειλούν μια οικογένεια, επειδή δεν δεχόταν να δώσει σε επιβάτη τη θέση του μικρού της παιδιού, για την οποία είχε πληρώσει. Προφανώς σε overbooked πτήση.

«Είναι ποινικό αδίκημα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εσείς και η γυναίκα σας θα πάτε φυλακή και τα παιδιά σας θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια» ακούγεται στο βίντεο.

Τελικά, μετά από αντιπαράθεση περίπου οκτώ λεπτών, η οικογένεια εγκατέλειψε το αεροσκάφος. «Εμείς θα μείνουμε εδώ όλο το βράδυ, αν αυτό θέλετε» λένε σε κάποια στιγμή οι αεροσυνοδοί στην οικογένεια, σε μια προσπάθεια να τους πιέσουν να κατέβουν και να μην καθυστερούν τους υπόλοιπους.

Και όταν η οικογένεια τούς απάντησε ότι δεν έχουν πού να πάνε, το προσωπικό της εταιρείας απάντησε: «Βρείτε μόνοι σας λύση».

Αργότερα η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιώσει την οικογένεια.

Ο πατέρας δήλωσε αργότερα στο CBS ότι με τον τρόπο αυτό η Delta κατάφερε να πουλήσει μερικά ακόμα εισιτήρια (αφού οι θέσεις τους δόθηκαν σε επιβάτες που περίμεναν στη λίστα), ενώ η σύζυγός του δήλωσε εξοργισμένη για το γεγονός ότι τους απείλησαν με φυλάκιση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα