Νέο μήνυμα Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα: Έρχονται περαιτέρω κυρώσεις

Την επιβολή “επιπρόσθετων σημαντικών κυρώσεων” σε βάρος της Βόρειας Κορέας προαναγγέλλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αποστέλλοντας νέο μήνυμα προς την Πιονγιάνγκ πως “η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί”, μετά από τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, στην οποία προέβη χθες η Βόρεια Κορέα.

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώνει ότι επικοινώνησε με τον Κινέζο ομόλογό του για τις “προκλητικές ενέργειες” της Βόρεια Κορέας,. Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Xi Jinping της Κίνας, όσον αφορά στις προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας. Θα επιβληθούν περαιτέρω σημαντικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα σήμερα. Η κατάσταση θα αντιμετωπΣημειωτέον πως σε ανακοίνωσή της, η Βόρεια Κορέα γνωστοποιούσε ότι πραγματοποίησε νέα δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου ικανού “να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου”.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του έχει γίνει πλέον πυρηνική δύναμη, αφού δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με βεληνεκές που επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να “πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου”.

Σήμερα, θα λάβει χώρα έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ύστερα από αίτημα της Ουάσινγκτον, του Τόκιου και της Σεούλ) στις 23:30 (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα