Νέο εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα στο σχεδιασμό της Atlantis – Pak

Το περίπτερο της Atlantis-Pak, εταιρείας του Ομίλου Agrocom (ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη), επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τα στελέχη της εταιρείας, ο κ. Πιτσιόρλας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με την έναρξη διαμόρφωσης συγκεκριμένου πλάνου για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου της στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας καθώς και συνολικά για τα μελλοντικά της σχέδια.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα στοχεύει στην προμήθεια των προϊόντων της εταιρείας σε πολλούς πελάτες της στη Βόρεια Αφρική και στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Atlantis-Pak, με πάνω από 2.500 πελάτες σε περίπου 100 χώρες ανά τον κόσμο, αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα παγκοσμίως.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και το γραφείο και τα εργοστάσια παραγωγής βρίσκονται στην περιφέρεια του Ροστόφ, ενώ δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικής συσκευασίας για τη βιομηχανία τροφίμων – περιβλήματα, πακέτα, μεμβράνες. Παραγωγή προϊόντων ετικέτας.
Το 2017 τα ακαθάριστα έσοδα των πωλήσεων ανήλθαν στα 7,1 δισ. ρούβλια. Τα καθαρά έσοδα των πωλήσεων ανήλθαν στα 6,5 δισ. ρούβλια. Το καθαρό κέρδος ανήλθε στο 1,1 δισ. ρούβλια.
Το 2017 η AP συνεχίζει να αναπτύσσει τη σειρά παραγωγής AMISTYLE (περιβλήματα φραγμού), συμπληρώνοντάς τη με νέα είδη συσκευασίας κατόπιν αιτήματος στην αγορά της τεχνολογίας. Έγιναν νέες τροποποιήσεις στα περιβλήματα λουκάνικων, στα πακέτα, στα πορώδη περιβλήματα σαλαμιών.

Συνεχίζεται η σταθερή αύξηση στο περίβλημα iCel – το 2017 το ποσοστό των πωλήσεων σχεδόν διπλασιάστηκε. Γιγαντιαίο άλμα σημειώθηκε στις μεμβράνες Amistyle – χάρη στην εισαγωγή νέων επίκαιρων τροποποιήσεων για την αγορά, η ανάπτυξη το 2017 έφτασε στο 154%. Το περίβλημα Dyplex-mini τριπλασιάστηκε.
Η γεωγραφική κάλυψη των πωλήσεων το 2017 έφτασε τις 91 χώρες, τρεις εκ των οποίων ήταν καινούργιες: το Κατάρ, η Κένυα και η Αιθιοπία. Οι χώρες στις οποίες σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών το 2017 ήταν η Λευκορωσία, η Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ταϊλάνδη και το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα