Νέο επενδυτικό πλάνο από την Lidl Hellas για το 2019

Επενδύσεις ύψους 85-100 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει την τρέχουσα χρήση η Lidl Hellas ενώ προγραμματίζει για την επόμενη χρήση νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 100-120 εκατ. ευρώ, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων κατευθύνεται στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας με νέα καταστήματα, ανακαινίσεις και μετεγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον εορτασμό 20 χρόνων παρουσίας της αλυσίδας στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ, το εφετινό επενδυτικό πλάνο που αφορά τη χρήση η οποία ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο 2019 και προβλέπει κεφάλαια ύψους 85-100 εκατ. ευρώ κινείται σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησης. Οι ανακαινίσεις /μετεγκαταστάσεις των καταστημάτων συνεχίζονται και έως το τέλος της χρήσης θα λειτουργήσουν δύο νέα σημεία σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη αυξάνοντας τον αριθμό του δικτύου σε 223 από 221 σήμερα.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρεανίδης, έχει ήδη εγκριθεί το επενδυτικό πλάνο για την επόμενη χρήση (1/3/2019-28/2/2020) που αφορά κεφάλαια ύψους 100-120 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων, διευρύνοντας το δίκτυο στα 225 σημεία. Στόχος της διοίκησης είναι η εταιρεία να αναπτύξει πανελλαδική παρουσία με συνολικά 300 σημεία.

Παράλληλα, επιδιώκεται η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στους 6.000 από 5.466 που είναι σήμερα και ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων με 250 νέους κωδικούς, 50% των οποίων θα είναι ελληνικά προϊόντων και 30% προϊόντα ψυγείου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ύπαρξης ενδιαφέροντος από την πλευρά της αλυσίδας να προχωρήσει σε εξαγορά άλλης αλυσίδας, ο κ. Ανδρεανίδης ήταν αρνητικός και υποστήριξε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην οργανική της ανάπτυξη στον άξονα ενός βιώσιμου μοντέλου ποιότητας με ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα. Η εταιρεία, όπως είπε, συνεχίζει σε στέρεες βάσεις με στόχο μια μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία.

Στο πλαίσιο της απολογιστικής παρουσίασης επισημάνθηκε ότι η Lidl Hellas, στα 20 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, έχει υλοποιήσει επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ με τη συνολική συνεισφορά της εταιρείας να αντιστοιχεί στο 0,38% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας τα 670 εκατ. ευρώ. Η συνεισφορά σε φορολογικά έσοδα αποτιμάται στα 264 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα