Νέο επεισόδιο μεταξύ αμερικανικών και ιρανικών πολεμικών πλοίων στον Κόλπο

Nέο επεισόδιο έφερε αντιμέτωπα πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ και του Ιράν στην περιοχή του Κόλπου, λίγες ημέρες μετά από τα προειδοποιητικά πυρά που άνοιξε το αμερικανικό USS Thunderbolt όταν το πλησίασε ένα ιρανικό πολεμικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης, το νέο επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Nimitz από τη μία πλευρά και ιρανικών φρεγατών, εξοπλισμένων με πυραύλους, από την άλλη.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι γύρω στις 16.00 της Παρασκευής, τοπική ώρα, ενώ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα σκάφη που το συνόδευαν παρακολουθούνταν από τις ιρανικές φρεγάτες σε μια ζώνη κοντά στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Ρεσαλάτ, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε για να πλησιάσει στα πλοία των Φρουρών της Επανάστασης.

Στην ανακοίνωση καταγγέλεται η “προκλητική και αντιεπαγγελματική” στάση των Αμερικανών που “εξέδωσαν προειδοποιήσεις, κυρίως ρίχνοντας φωτοβολίδες, προς την κατεύθυνση των ιρανικών φρεγατών”. Οι φρεγάτες ωστόσο “συνέχισαν την αποστολή τους, οπότε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά του έφυγαν από τη ζώνη”.

Την περασμένη Τρίτη το USS Thunderbolt άνοιξε πυρ όταν το πλήρωμα του ιρανικού πλοίου που το είχε πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 140 μέτρων δεν απάντησε στις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας των Αμερικανών μέσω ασυρμάτου.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα