Νέο γραμματέα 28 ετών εξέλεξε η ΔΗΜΑΡ – Όλη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ εκλέχθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέργιος Καλπάκης, με ποσοστό 95% (και 5% λευκά). Νωρίτερα η εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ψηφίσθηκε από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία (5 λευκά στην 80μελή Κ.Ε.).

Εκλέχθηκε επίσης η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αποτελείται από τους:

1. Θεοχαρόπουλο Θανάση, πρόεδρος

2. Καλπάκη Στέργιο γραμματέας Κ.Ε.

3. Αμοιρίδη Γιάννη

4. Αναστασίου Φωτεινή

5. Γεωργάτο Γεράσιμο

6. Δαρσινό Τάσο

7. Μαντίκο Θάνο

8. Μαργαρίτη Θόδωρο

9. Μοβσεσιάν Χάρη

10. Μώρου Ισμήνη

11. Παπανικολάου Φίλιππος

12. Σιακαντάρη Γιώργο

13. Σπίγγο Χρήστο

14. Ρεβίθη Στέλιο

15. Τσούκαλης Νίκος

16. Χαλαζωνίτη Δημήτρη

17. Χατζησωκράτη Δημήτρη

Μετά την εκλογή του ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι φιλοδοξεί να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην υλοποίηση των στόχων του Κινήματος Αλλαγής τη δύσκολη χρονιά που βρίσκεται μπροστά .«Από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω σκληρά και θα υπηρετήσω τη συλλογικότητά μας, με στόχο έναν ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του νέου γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, ο Στέργιος Καλπάκης είναι 28 ετών, είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής και ειδίκευση στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και τις Νέες Τεχνολογίες.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου το 2016 ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση, όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του, αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια όπου διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και σε δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έκτοτε, συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως μέλος του Τομέα Νέας Γενιάς, και πλέον στο Κίνημα Αλλαγής, ως μέλος του Τομέα Πρόνοιας.

Έχει ενεργή κοινωνική δράση σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης και η διαγενεακή δικαιοσύνη, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα