Νέο αγκάθι μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση

agkathiΕπικαλούμενοι την Ευρωπαϊκή Οδηγία,οι θεσμοί βάζουν “φρένο” στην απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή των δύο μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία),υποστηρίζοντας ότι  βάσει της οδηγίας δεν προβλέπονται  μειωμένοι συντελεστές στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι  είτε θα πρέπει να εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ,είτε να μην επέλθει κάποια φορολογική αλλαγή στην εκπαίδευση.

Έτσι,ενώ ο χρόνος πιέζει και τα αγκάθια μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς παραμένουν,έρχεται τώρα να προστεθεί και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Η οποιαδήποτε οριστική απόφαση, πρέπει να παρθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα καθώς η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η  συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG),όπου  εφόσον έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα έως την Τρίτη και έχει ολοκληρωθεί και η σχετική έκθεση των θεσμών, θα συζητήσει το κατά πόσον ανταποκρίθηκε η Αθήνα στις υποχρεώσεις της και θα εισηγηθεί την εκταμίευση ή μη της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα