Νέο αίτημα προστασίας από τους πιστωτές υποβάλλει η Folli Follie

Nέο αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της αναμένεται να καταθέσει άμεσα η Folli Follie.

Το εκ νέου αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα θα κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη μερίδας ομολογιούχων και άλλων πιστωτών, μεταξύ αυτών και οι ελληνικές τράπεζες- εφόσον γίνουν αποδεκτοί οι όροι που έχουν τεθεί από την πλευρά τους.

Η συναίνεση αυτή, ωστόσο, παρασχέθηκε με όρους μεταξύ των οποίων  η απομάκρυνση προσώπων της πλευράς Κουτσολιούτσου, ο ορισμός νέας διοίκησης και η στελέχωση με νέους CFO’s.

Σημειώνεται πως κάποιοι από τους ομολογιούχους όπως για παράδειγμα η UBS, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του πρώτου αιτήματος υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106α είχε ταχθεί προφορικά υπέρ της αίτησης. Εκείνη η αίτηση τελικά απορρίφθηκε διότι η έδρα δεν είχε δεχθεί ως πιστωτές της Folli Follie τις θυγατρικές της στο Λουξεμβούργο, δημιουργώντας επιππρόσθετους κλυδωνισμούς στην εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μεταξύ των οποίων ρευστότητας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το αίτημα της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα αποτελεί ένα μέτρο διαχείρισης της κρίσης βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο όμιλος, ο οποίος στην συνέχεια θα πρέπει  να βρει ενδιαφερόμενο επενδυτή, ενδιάμεση χρηματοδότηση και να καταρτίσει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης μέχρι την τελική συζήτηση της αίτησής της, προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανσή της.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα