Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Αντώνης Λεούσης

leousis708Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε – μετά από πολλές εμπλοκές – ο Αντώνης Λεούσης.

Ο ορισμός έγινε κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παρασκευής και αφού είχε προηγηθεί μια επεισοδιακή συνεδρίαση την Πέμπτη όπου το μέλος του Δ.Σ. Αγγελος Βλάχος είχε ζητήσει διευκρινίσεις για το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολούθησε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου και επιστολή του υπουργείου Οικονομικών και τελικώς υπήρξε άρση του αδιεξόδου.

Ο κ. Λεούσης ήταν μέχρι σήμερα διευθύνοντας σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται να διατηρήσει επί του παρόντος τουλάχιστον και τις δύο θέσεις στο τριμελές πλέον, μετά και την υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιορλα, Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει την αναπλήρωση του προέδρου από τον διευθύνοντα για διάστημα έως και έξι μηνών.

H επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

«Συνεδρίασε σήμερα υπό τριμελή σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του. Όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης, ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου, μετά την από 07/11/2016 παραίτηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, λόγω της ανάληψης της θέσης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης».

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε, κατ΄ εφαρμογή των όρων της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικά με την ΟΛΘ ΑΕ, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, αυτόνομα.

Αποφάσισε, επίσης, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από ενδιαφερόμενο επενδυτή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Αντώνης Λεούσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο οποίο διετέλεσε και ως επιμελητής επί σειρά ετών. Εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Άλφα Αστικά Ακίνητα A.E. από το 2010 έως αρχές του 2013, ενώ παλαιότερα ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα με ειδίκευση σε διαχείριση ακίνητης περιουσίας και μεγάλων έργων, προμήθειας κλπ. Διετέλεσε, επίσης, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής και εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια πλήθους εταιρειών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα