Νέος γ.γ. της Κομισιόν ο έμπιστος του Γιούνκερ, Μ. Σελμάιρ

Έναν στενό συνεργάτη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέλεξαν οι Βρυξέλλες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν- τον επικεφαλής των δημοσίων υπαλλήλων του εκτελεστικού βραχίονα της Ένωσης.

Πρόκειται για τον Μάρτιν Σελμάιρ, σημερινό προσωπάρχη του Γιούνκερ, o oποίος όπως αναφέρει το Reuters, θεωρείται ένας από τους ισχυρούς και αμφιλεγόμενους παίχτες στις Βρυξέλλες. Η επιλογή του Σελμάιρ, ο οποίος μπορεί να παραμείνει στην Κομισιόν και μετά την εκπνοή της θητείας Γιούνκερ στα τέλη του 2019, θεωρείται έκπληξη.

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Γιούνκερ ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής θα πρέπει να επιβεβαιώσει το εάν ο Σελμάιρ θα διατηρήσει τη θέση του και μετά το 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας είναι επικεφαλής της διοίκησης δημοσίων υπαλλήλων, η οποία υλοποιεί τις αποφάσεις που λαμβάνει η Κομισιόν. Είναι υπεύθυνος για τη συνολική συνοχή του έργου της Επιτροπής — όσον αφορά τόσο τη διαμόρφωση νέων πολιτικών όσο και την υποβολή τους στα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα