Νέος γύρος διαπραγματεύσεων σήμερα – Στο τραπέζι εργασιακά και δημοσιονομικά

6214337ca89aae656ee4ef1d06e35614_xlΕργασιακά, δημοσιονομικά και ζητήματα παιδείας περιλαμβάνει η σημερινή ατζέντα των συναντήσεων της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των επαφών διαμορφώνεται ως εξής:

13.00 Εργασιακά
15.30 Δημοσιονομικά18.00 Παιδεία
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αναμένει να πάρει στα χέρια της το κείμενο το οποίο θα έχει συνταχθεί από τους τέσσερις θεσμούς και θα περιγράφει αναλυτικά τις θέσεις τους για όλα τα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης.

Από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Ημερομηνία «ορόσημο» είναι πλέον η 5η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί η κρισιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μέχρι τότε, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου είναι πιθανό να αποχωρήσουν αλλά και να ξαναέρθουν στην Αθήνα, ενώ τίποτα δεν αποκλείει, εκτός από το προγραμματισμένο Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου, να υπάρξει και άλλη συνεδρίαση στην προσπάθεια να συμφωνηθούν όλα τα προαπαιτούμενα πριν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα