Νέες συγκρούσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ – Νεκρός ένας Παλαιστίνιος

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας
Γαλλία, Σουηδία και Αίγυπτος ζήτησαν την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Ενας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν και το Σάββατο ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, μία ημέρα μετά τις αιματηρές ταραχές που προκλήθηκαν από τα νέα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο της Πλατείας των Τζαμιών.

Παράλληλα, από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό ότι η Γαλλία, η Σουηδία και η Αίγυπτος ζήτησαν την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς η ένταση αυξάνεται ανησυχητικά.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν εδώ και μία εβδομάδα την εγκατάσταση από τις ισραηλινές αρχές συσκευών ανίχνευσης μετάλλων στην είσοδο του τρίτου ιερότερου τόπου του ισλάμ έπειτα από την φονική επίθεση κατά ισραηλινών αστυνομικών στις 14 Ιουλίου.

Η κατάσταση οξύνθηκε χθες όταν τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Οχθη, ενώ τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιο στο σπίτι τους σε εβραϊκό οικισμό κοντά στην Ραμάλα.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν σήμερα πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ και στα γειτονικά παλαιστινιακά χωριά, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα