Νέες ρώσικες αεροπορικές επιδρομές στη δυτική Συρία(video)

image

Αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησαν ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα στόχους γύρω από την πόλη Ταλμπισέχ στη δυτική Συρία, δήλωσαν κάτοικοι και μια οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στο πεδίο του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομείο στην Ταλμπισέχ, βόρεια της πόλης Χομς, και ένας κάτοικος είπε ότι τουλάχιστον πέντε πτώματα εντοπίστηκαν στο δυτικό τμήμα της πόλης.”Μέχρι τώρα έγιναν επτά ή έξι επιδρομές στην πόλη”, δήλωσε ο Αμπντούλ Γκάφαρ αλ Ντουέικ, πρώην δημόσιος υπάλληλος και εθελοντής διασώστης.Είπε πως πιστεύει ότι την επιδρομή πραγματοποίησαν ρωσικά αεροσκάφη. “Έρχονται ξαφνικά… Με τα συριακά αεροπλάνα, θα είχαμε μια προειδοποίηση αλλά τώρα εντελώς ξαφνικά το βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας”, είπε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία μέσω ενός δικτύου πηγών, ανέφερε πως ρωσικά αεροπλάνα έπληξαν σήμερα την επαρχία Χομς και επίσης τη γειτονική Χάμα.Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία την Τετάρτη, λέγοντας πως είχαν ως στόχο μαχητές του σκληροπυρηνικού Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μεγάλα τμήματα της ανατολικής Συρίας και του δυτικού Ιράκ, ωστόσο σε κάποιες από τις περιοχές που έχει πλήξει, το Ισλαμικό Κράτος έχει μικρή ή καθόλου παρουσία.

Πολλές οργανώσεις ανταρτών γύρω από την Ταλμπισέχ επιχειρούν κάτω από την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ορισμένες έχουν λάβει στρατιωτική υποστήριξη από χώρες της Δύσης και του Κόλπου που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι αεροπορικές επιδρομές στη Χάμα στόχευσαν μια περιοχή ανατολικά της επαρχίας που ελέγχεται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

video

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα