Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα προανήγγειλε ο Τραμπ

Την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βορείου Κορέας προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα πριν τις συναντήσεις του με ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Θα βάλουμε περισσότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα», είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς οι νέες κυρώσεις θα συμπληρώσουν τις ποινές που έχει ήδη επιβάλει στην Πιονγκγιάνγκ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν μερική απαγόρευση στην πώληση πετρελαίου στο Βορρά και πλήρες εμπάργκο στα βορειοκορεατικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει επιβάλει δύο πακέτα κυρώσεων το τελευταίο δίμηνο στον Βορρά. ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία του, ενώ τον Ιούλιο δοκίμασε επιτυχώς δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του ΟΗΕ την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα εάν υποχρεωθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της έχει υποβαθμίσει τις προειδοποιήσεις Τραμπ, με τον υπουργό Εξωτερικών Ρινγκ Γιον-χο να παρομοιάζει την ομιλία του αμερικανού προέδρου «γάβγισμα» σκύλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα