Νέες αποκαλύψεις για τον Ν.Μανιαδάκη

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του αναπληρωτή κοσμήτορα της σχολής Δημόσιας Υγείας, Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος εν μια νυκτί μετατράπηκε από προστατευόμενο μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis, σε κατηγορούμενο.

Αναλυτικότερα, η δημοσιογράφος του Documento, Κατερίνα Κατή μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα, τόνισε μεταξύ άλλων πως στο κατηγορητήριο οι εισαγγελείς επικαλούνται σειρά στοιχείων σε βάρους του κ. Μανιαδάκη. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε οι εισαγγελείς επικαλούνται μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες αφορούν χρηματικά ποσά, ενώ σε ένα από αυτά υπάρχει και ημερομηνία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος υπάρχουν καταθέσεις στις οποίες αναφέρεται ότι ο κ. Μανιαδάκης είχε στρατολογηθεί από τον Κ. Φρουζή, προκειμένου να διεισδύει στις πολιτικές ηγεσίες και να κάνει τη δουλειά της Novartis.

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, τόνισε ότι οι εισαγγελείς καταλήγουν ότι με βάση τις ενδείξεις που έχουν, αυτός ο κ. Μανιαδάκης είχε ένα διπλό ρόλο: «Από τη μία ήταν σύμβουλος κάποιων υπουργών υγείας – τα διαστήματα για τα οποία διώκεται είναι από το 2010 μέχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος κι από 2013 έως 2014 – δούλευε δηλαδή για το δημόσιο καλό. Από την άλλη, έκανε την δουλειά της Novartis και μάλιστα έπαιρνε δουλειές από την Novartis με τις εταιρείες τις οποίες είχε», τόνισε.

Επικαλούμενη τις καταθέσεις η δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι ο τότε πρόεδρος της Novartis Hellas τον αποκαλούσε (σ.σ τον Μανιαδάκη) «Μανεϊδάκη» (σ.σ. Moneyδάκη), λόγω της πολύ καλής του σχέσης με το χρήμα.

«Όταν είχε επιχειρήσει μέσω τρίτης εταιρείας που δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά την χρησιμοποιούσε, να συμβληθεί με τη Novartis και να πάρει κι άλλο έργο, ο τότε πρόεδρος της Novartis Hellas είπε “όχι άλλη σύμβαση με τον κ. Μανιαδάκη, γιατί ήδη είχε πάρει πολλά χρήματα”», αποκάλυψε.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν παραπομπές σε επίσημα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους οι άλλοι μάρτυρες ή βρήκαν οι εισαγγελείς όταν διερεύνησαν το ηλεκτρονικό αρχείο της Novartis, τα οποία καταδεικνύουν πως όταν ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος υπουργών «έπαιρνε πρότζεκτ από την Novartis, προκειμένου να προωθήσει εδώ πολύ ακριβά φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα