Νέες αποκαλύψεις για τα ρουσφέτια των βουλευτών της ΝΔ στον ΟΑΣΘ

Σε νέες αποκαλύψεις για τις ρουσφετολογικές σχέσεις που είχαν οι βουλευτές της ΝΔ με τον ΟΑΣΘ προχώρησε η εφημερίδα Documento μετά τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν για τον Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος όπως δήλωσε νοιάζονταν για τους… άνεργους συμπολίτες του.

Με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αποκαλύπτονται τα έγγραφα «αιτήματα» που υπέβαλαν το 2007 και 2008 οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Ελενα Ράπτη, τα οποία περιλαμβάνουν τα ονόματα 1 2 υποψηφίων που φέρονται να είχαν λάβει μέρος σε προκήρυξη την οποία είχε εκδώσει ο οργανισμός για την πρόσληψη προσωπικού.

Τα «αιτήματα» Καράογλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 21 Μαΐου 2007 αποστέλλεται από το πολιτικό γραφείο του Θ. Καράογλου ένα έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του βουλευτή Β ‘ Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Ως παραλήπτης εμφανίζεται ο τότε πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Το έγγραφο περιείχε τα ονόματα 74 προσώπων τα οποία είχαν υποβάλει αίτηση σε προκήρυξη του ΟΑΣΘ για την πρόσληψη προσωπικού.

Δίπλα σε κάθε όνομα αναγραφόταν ο αριθμός πρωτοκόλλου, πιθανότατα της αίτησης που είχαν καταθέσει, και σημειώνονταν χειρόγραφα τα μόρια που συγκέντρωνε ο κάθε υποψήφιος. Ο Θ. Καράογλου ζητεί από τον Χ. Παπαδόπουλο ουσιαστικά να μεριμνήσει για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Με σειρά προτεραιότητας»

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας εκφράζω το προσωπικό μου ενδιαφέρον για τους παρακάτω υποψήφιους που έχουν υποβάλει αίτηση στην προκήρυξη του ΟΑΣΘ. Σας στέλνω τα στοιχεία τους με σειρά προτεραιότητας. Παρακαλώ θερμά για τις δικές σας ενέργειες». Εναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 1 9 Μαΐου 2008 από το πολιτικό γραφείο του Θ. Καράογλου απεστάλη και δεύτερο έγγραφο με τη χειρόγραφη ένδειξη «SOS» και τίτλο «Αιτήσεις ΟΑΣΘ». Περιλαμβάνει ονόματα 1 4 υποψηφίων μαζί με τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τα μόρια που έχουν λάβει. Από το σύνολο των ονομάτων τα 1 2 εμφανίζονταν και στην κατάσταση που είχε αποσταλεί στις 2 1 Μαΐου 2007 – στο επίμαχο έγγραφο επισημαίνεται με χειρόγραφες σημειώσεις: «Τα ονόματα αυτά υπάρχουν και στην κατάσταση 21/05/2007 εκτός από αυτά που είναι σημ. με κόκκινα βελάκια». Να σημειωθεί ότι ο Θ. Καράογλου σε δημόσιες τοποθετήσεις του κατά καιρούς έχει εμφανιστεί κατά καιρούς ως υπέρμαχος της αξιοκρατίας.

«Χαρτάκια» και από την Ε. Ράπτη

Παρόμοιο αίτημα είχε αποστείλει και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ελενα Ράπτη λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου 2007. Οπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, το αίτημα είχε αποσταλεί από το πολιτικό γραφείο της με αποδέκτη αυτήν τη φορά το υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών. Περιείχε τα ονόματα 36 υποψηφίων οι οποίοι εμφανίζονταν να έχουν υποβάλει αίτηση ως οδηγοί στον ΟΑΣΘ, μαζί με το τηλέφωνο τους, τα μόρια και τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτήσεων. Στο έγγραφο η τότε υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελ. Ράπτη ζητεί να μεριμνήσουν για τη διεκπεραίωση του σχετικού αιτήματος. «Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας αποστέλλουμε τα παρακάτω ονόματα που έχουν υποβάλει αίτηση ως οδηγοί στον ΟΑΣΘ με σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε αφού αξιολογήσετε το αίτημα να μεριμνήσετε για διεκπεραίωσή του. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι θεωρούσαν φέουδό τους τον ΟΑΣΘ»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς δήλωσε στο Documentο: Η ιστορία του ΟΑΣΘ είναι εξαιρετικά αμαρτωλή υπόθεση και αποτελεί πολιτικό διαχειριστικό και επιχειρησιακό σκάνδαλο. Είναι σαφές ότι κάποιοι κατά το παρελθόν θεωρούσαν φέουδό τους τον ΟΑΣΘ. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι οποιοσδήποτε δημόσιες συγκοινωνίες επιδοτούνται σε ποσοστό 30-65%. Στον ΟΑΣΘ το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 200%. Eίναι προφανές ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν αφορούσε μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά όλους τους
Ελληνες φορολογούμενους. Αυτοί που συγκάλυπταν πολιτικά προηγούμενα ανομήματα διαμόρφωναν σχέσεις
πελατειακές με το κοινό τους στη Θεσσαλονίκη και με σημειώματα προωθούσαν προσλήψεις δικών τους παιδιών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα