Νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές – Αυξημένη ύλη σε τέσσερα μαθήματα

Μια ακόμα αλλαγή έρχεται στις Πανελλαδικές. Αυτή τη φορά, το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας την εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020 τόνισε πως θα είναι αυξημένη  για τέσσερα από τα μαθήματα, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η  Κοινωνιολογία.

Στις 22 Φεβρουαρίου ή το πολύ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι μαθητές θα μάθουν την εξεταστέα ύλη για μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν την επόμενη χρονιά. Η ύλη θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές το 2020 θα είναι:

  • Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
  • Κοινωνιολογία
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Βιολογία
  • Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
  • Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δεν αναμένεται αύξηση της ύλης στα θεωρητικά μαθήματα και τις ανθρωπιστικές σπουδές, ενώ η διδασκαλία των τεσσάρων μαθημάτων που εξετάζονται ανά επιστημονικό πεδίο θα είναι εξάωρη ανά εβδομάδα.

Σε ότι αφορά στο μάθημα της Κοινωνιολογίας για την οποία δεν υπάρχει βιβλίο η διδακτέα ύλη αναμένεται να αποτελείται από συρραφή κεφαλαίων των βιβλίων που υπήρχαν μέχρι φέτος στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

 Το νέο σύστημα

Του χρόνου οι σημερινοί μαθητές της Β Λυκείου θα «εγκαινιάσουν» το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ δίνοντας Πανελλαδικές σε τέσσερα μαθήματα, τα οποία θα διδάσκονται έξι ώρες εβδομαδιαίως.

Το νέο σύστημα , σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα περιλαμβάνει Τμήματα που θα «κοκκινίζουν» και τμήματα που θα «πρασινίζουν» στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώνουν οι υποψήφιοι.

Το χρώμα δεν θα είναι μόνιμο για κανένα τμήμα, αλλά θα το αποκτά κάθε χρόνο, ανάλογα με τη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων.

Το κόκκινο χρώμα θα δίνεται στα τμήματα που θα έχουν μεγάλη μεγαλύτερη ζήτηση. Σε αυτά τα τμήματα οι υποψήφιοι θα εισάγονται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το πράσινο χρώμα θα δίνεται στα τμήματα με τι μικρότερη ζήτηση και θα δίνεται το «σήμα» στους υποψηφίους ότι μπορούν να εισαχθούν ελεύθερα με το βαθμό του Απολυτηρίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα