Νέα ψηφιακή τράπεζα στην Ιταλία

Την επιστροφή του στο ιταλικό τραπεζικό τοπίο μέσω της δημιουργίας μιας νέας ψηφιακής τράπεζας η οποία θα επικεντρώνεται στα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Intesa Sanpaolo Corrado Passera.

Ο τραπεζίτης δήλωσε στους Financial Times ότι η νέα τράπεζα θα ειδικευτεί στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ θα προχωρήσει και σε δανειοδότηση ΜμΕ καλύπτοντας το κενό που αφήνουν οι προσπάθειες των παραδοσιακών τραπεζών να μειώσουν το ύψος των «κόκκινων» δανείων τους

«Θέλω να φέρω δάνεια που υποεξυπηρετούνται ξανά σε τροχιά. Θέλω να σώσω επιχειρήσεις», δήλωσε ο τραπεζίτης.

Το νέο εγχείρημα του κ. Passera, που χρειάζεται ακόμη σχετική έγκριση από την ΕΚΤ και ένα όνομα, έχει θέσει στόχο ένα ενεργητικό ύψους 7 δισ. ευρώ ως το 2023 και καθαρά κέρδη περί τα 300 εκατ. ευρώ.

Προς ώρας, ο κ. Passera θεωρεί την Ιταλία ως αγορά στόχο, αν και δεν αποκλείει επέκταση σε άλλες χώρες του ευρωνότου όπου οι τράπεζες δυσκολεύονται να διαχειριστούν «κόκκινα» δάνεια. «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε το ίδιο μοντέλο σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Πορτογαλία», δήλωσε σχετικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα