Νέα υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Νέα πτώση κατέγραψε τον Ιανουάριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι παρά την ολοκλήρωση των μνημονιών η οικονομία αδυνατεί να μπει σε πορεία ανάκαμψης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, το οικονομικό κλίμα έχασε 1,5 μονάδα υποχωρώντας πλέον κάτω από τις 100, και συγκεκριμένα στις 99,6 από τις 100,9 που ήταν το Δεκέμβριο.
Από τους επιμέρους κλάδους που συγκροτούν τον δείκτη οικονομικού κλίματος, μεγάλη πτώση κατέγραψε ο τομέας των υπηρεσίων, με τον δείκτη εμπιστοσύνης να κατρακυλά από τις 11,4 μονάδες στο -1,6.
Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο κλάδος της βιομηχανίας, κατά 0,4 της μονάδας, παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος καθώς από το -5 του προηγούμενου μήνα διαμορφώθηκε στο -4,6. Παρομοίως κινήθηκε και η κατανάλωση, στην οποία ο δείκτης εμπιστοσύνης από το -31 του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στο στο -28,3.
Σημειώνεται ότι σε επίπεδο ευρωζώνης το οικονομικό κλίμα κατέγραψε γενικότερα πτώση, υποχωρώντας στις 106,2 μονάδες από το ελαφρώς αναθεωρημένο σημείο των 107,4 μονάδων του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα