Νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση των ΗΠΑ: «Να αποφύγετε ταξίδια στην Τουρκία»

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τις «συνεχείς απειλές από τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία».

«Εξαιτίας της επίμονης τρομοκρατικής απειλής, η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιορίζει τη μετακίνηση Αμερικανών αξιωματούχων σε συγκεκριμένες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και θέτει περιορισμό κινήσεων σε αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους σε Κωνσταντινούπολη και Αδανα», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία. «Προτείνουμε στους Αμερικανούς πολίτες να αξιολογήσουν την ανάγκη να ταξιδέψουν στην Τουρκία αυτό το διάστημα και να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην νοτιοανατολική Τουρκία».

Η ταξιδιωτική οδηγία έρχεται να αντικαταταστήσει αντίστοιχη οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Μάρτιο του 2017.

Ακόμη, η ανακοίνωση αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2016 και το 2017. «Πυροβολισμοί, επιθέσεις αυτοκτονίας, παγιδευμένα αυτοκίνητα σε τουριστικές περιοχές, σε δημόσιους χώρους, αθλητικές διοργανώσεις, σε κυβερνητικές, αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Τουρκία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων», γράφει ενώ περιγράφει αναλυτικά θανάσιμα περιστατικά που συνέβησαν το 2017.

«Αντίστοιχες επιθέσεις μπορεί να συμβούν χωρίς προειδοποίηση στην Τουρκία, σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, τουριστικά θέρετρα, εστιατόρια, νυχτερινά μαγαζιά, εμπορικά κέντρα, τόπους λατρείας και μεταφορικά μέσα», προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συμπληρώνει: «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία έχουν βάλει στόχο Αμερικανούς και άλλης εθνικότητας τουρίστες, τους οποίους απαγάγουν και σκοτώνουν. Η αντι-αμερικανική ρητορική μπορεί να οδηγήσει σε επιθέσεις κατά των Αμερικανών πολιτών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα