Νέα στοιχεία στην υπόθεση Novartis: Ιδιόχειρο σημείωμα Σαμαρά προς Φρουζή

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ε.Τουλουπάκη, διαβίβασε στη Βουλή δύο επιστολές της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού στον Κ. Φρουζή και CD με αρχεία από τους υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

 

Ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά προς την Novartis και δύο επιστολές της εταιρείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος φάκελος περιέχει:

– δύο επιστολές της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του μνημονίου και της φαρμακευτικής δαπάνης.

– ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έλαβε κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το σημείωμα φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρωθυπουργού και αναγράφει το όνομα και το τηλέφωνο του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Το εν λόγω στοιχείο προσκόμισε στην Εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση.

– CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Όλα τα στοιχεία διαβιβάσθηκαν στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής.

 

 

 

 

πηγή: Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα