Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον S&P 500 να προσθέτουν άλλο ένα ρεκόρ στο ενεργητικό τους.

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο τεχνολογικός Nasdaq μετά τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας και της Παρασκευής. Η Apple κέρδισε 0,8% μετά από πτώση σχεδόν 3% τη Δευτέρα και 3,9% την Παρασκευή και παρά την υποβάθμιση του τεχνολογικού κολοσσού για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνει πλέον η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε άλλη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Η ανακοίνωση της Fed το απόγευμα της Τετάρτης θα μπει στο μικροσκόπιο των επενδυτών σε αναζήτηση ενδείξεων για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων πριν το τέλος του έτους.

Δείκτες – Στατιστικά 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 92,80 μονάδες (0,44%) στις 21.328,47 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq πρόσθεσε 44,90 μονάδες (0,73%) στις 6.220,37 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 10,96 μονάδες (0,45%) στις 2.440,35 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η DuPont στα 83,88 δολ. με άνοδο 1,74 δολ. ή σε ποσοστό 2,12%. Ακολούθησαν η Visa στα 95,08 δολ. με άνοδο 1,69% και η Cisco με κέρδη 1,44% στα 31,70 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η General Electric (-1,69%), η Verizon Communications (-1,55%) και η Merck (-1,02%).

Στα μάκρο της ημέρας, η National Federation of Independent Business ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων παρέμεινε σταθερός τον Μάιο.

Παράλληλα, ο δείκτης για τις τιμές παραγωγού έμεινε αμετάβλητος τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από άλμα 0,5% τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε παράλληλα και στην κατάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στην Επιτροπή του Κογκρέσου που διερευνά πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Jeff Sessions αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με Ρώσους αξιωματούχους το 2016 για να συζητήσει την προεκλογική εκστρατεία, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς ένα “άθλιο και απεχθές ψέμα”.

Ο Sessions αρνήθηκε επίσης ότι είχε ιδιωτικές συναντήσεις με τον Ρώσο πρέσβη στο ξενοδοχείο Mayflower στην Ουάσινγκτον.

“Δεν είχα ιδιωτικές συναντήσεις, ούτε θυμάμαι συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους στο ξενοδοχείο Mayflower”, αναφέρει στην κατάθεση του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του υπογραμμίζει ότι “δεν συναντήθηκα ποτέ, ούτε είχα συζητήσεις με Ρώσους ή ξένους αξιωματούχους σχετικά με οποιαδήποτε παρεμβολή στην καμπάνια ή τις εκλογές. Επιπλέον, δεν γνωρίζω για καμία τέτοια συζήτηση από ανθρώπους που συνδέονται με την καμπάνια”.

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα