Νέα πυρά από το Μαξίμου για το «limit up ανευθυνότητας» του Μητσοτάκη!

«Τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απαντώντας στα καταστροφολογικά σενάρια

Αναλυτικά το σημερινό σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου:

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφής για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη.

Διαψεύσθηκαν για τον κόφτη που δήθεν θα ενεργοποιούνταν,

για τις αξιολογήσεις που δήθεν δε θα έκλειναν,

για τα μνημόνια που δήθεν δε θα τελείωναν

και για το χρέος, που δήθεν δε θα ρυθμιζόταν.

Τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη. Το μόνο που πετυχαίνει είναι limit up ανευθυνότητας και μάλιστα πρωτόγνωρο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Η αναφορά του Δημ. Τζανακόπουλου στον Στουρνάρα

«Αυτή η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών εγγυώνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική, οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα και θα ήταν ευχής έργο αν και ο κ. Στουρνάρας έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση», δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πωςο κ. Σαμαράς «μιλάει ως ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ», ενώ με αφορμή την πρόταση της κ. Γεννηματά για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε πως περισσότερο του θυμίζει προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Καταστροφολογία Μητσοτάκη από την Άρτα

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα στην Άρτα και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσεις ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική για αυτή την μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, κατά την άποψη μου, και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το 3ο πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα. Ότι το 3ο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζεται», υπογράμμισε, εμμένοντας στην γραμμή της ακραίας σπέκουλας ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου.

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που αφορά το πολιτικό ρίσκο της χώρας, το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο μπορεί να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Ετοιμάζεται ο Τσκαλωτος να πάει σε Ασία σε επενδυτές. Τι ακριβώς να τους πει; Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, κανέναν οδικό χάρτη… Χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή, πολιτικό restart», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα