Νέα επικοινωνία Μέι – Γιούνκερ, σε αναζήτηση λύσης για το Brexit

Καθώς η αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο πλησιάζει, Τερέζα Μέι και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σε μια προσπάθεια να βρεθεί η συνισταμένη μεταξύ των απόψεων που χωρίζουν τις δύο πλευρές.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.
Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε πως η λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα στην εβδομάδα για το Brexit, άπτεται του βρετανικού κοινοβουλίου, μετά το μηδενικό αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξήχθησαν με το Λονδίνο, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε στην διάρκεια μιας προγραμματισμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μίλησε στο τηλέφωνο με την Τερέζα Μέι χθες το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο.
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε νωρίτερα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit, όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη
Η δήλωση του εκπροσώπου έγινε μετά από αναφορές των ΜΜΕ για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της σοβαρότητας της αναφερόμενης ψηφοφορίας.
Η σχετική πρόταση για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αναμένεται να κατατεθεί επίσημα, αργότερα σήμερα.
Σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προέτρεψαν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποσύρει την αυριανή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την προτεινόμενη συμφωνία στο Brexit επειδή προβλέπεται πως θα εξέλθει ηττημένη κατά κράτος, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Times.
Η Μέι αντιμετωπίζει την πιθανότητα ακόμη μίας κοινοβουλευτικής ταπείνωσης για το Brexit έπειτα από την ανακοίνωση άλλων δύο ομάδων ευρωσκεπτικιστών ότι προτίθενται να καταψηφίσουν την πρότασή της για συμφωνία, επειδή η πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκείς παραχωρήσεις από την ΕΕ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα