Νέα «επίθεση» της QCM κατά της Folli Follie

Νέα ανακοίνωση με την οποία αμφισβητεί τη λίστα με τα σημεία πώλησης που δημοσίευσε η Folli Follie, εξέδωσε η Quintessential Capital Management. Το αμερικανικό fund υποστηρίζει ότι τρόπος που έχει διαμορφώσει η FF, την εν λόγω λίστα, καθιστά δύσκολη την επιβεβαίωση σημαντικών στοιχείων, ενώ υπογραμμίζει ότι «ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών».

Η QCM εκφράζει τις σοβαρές της επιφυλάξεις για την «εγκυρότητα» της λίστας, την οποία όπως επισημαίνει «πέρασε» από προκαταρκτικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα που εξήγαγε το αμερικανικό fund είναι τα εξής: η λίστα περιλαμβάνει λίστα διευθύνσεων, αλλά όχι άλλες άμεσα σχετικές και άκρως χρηστικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων.

Μάλιστα η QCM αφήνει αιχμές για τη στάση και τις πρακτικές της Folli Follie, διατυπώνοντας το παρακάτω ερώτημα. «Σημειώνουμε πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη διαθέσιμες στο store locator της FF μέχρι που δημοσιοποιήσαμε την έκθεσή μας. Γιατί δεν τις μοιράζεται τώρα η FF με το κοινό;».

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό fund, «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα