Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της ΕΕ για το προσφυγικό

Νέα επίθεση κατά της Ευρωπαίκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το προσφυγικό.

«Η Τουρκία έγινε ασφαλές καταφύγιο για 4 εκατ. πρόσφυγες, εκ των οποίων 3,5 εκατ. είναι Σύροι, την ώρα που πολλές Δυτικές χώρες, που υποστηρίζουν ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων κρύφτηκαν πίσω από τα συρματοπλέγματα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος την Τετάρτη επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Ερντογάν κατηγόρησε ξανά την Ε.Ε. ότι δεν έχει ικανοποιήσει τις οικονομικές της δεσμεύσεις προς την Τουρκία για την διαμονή των προσφύγων. Η συμφωνία ορίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 3 συν 3 δισ. ευρώ, ενώ η Τουρκία ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει λάβει μόλις 850 εκατομμύρια ευρώ.

«Η συνειδητή συμπεριφορά της χώρας μας για την κρίση στη Συρία και το Ιράκ έδειξε για μια ακόμα φορά σε όλο τον κόσμο τη δέσμευση του έθνους μας στις ανθρωπιστικές αξίες, τη γενναιοδωρία και την αρωγή» είπε.

«Επ’ ευκαιρία αυτής της βαρυσήμαντης ημέρας, θέλω να υπογραμμίσω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα στους καταπιεσμένους και τα θύματα χωρίς διακρίσεις, όπως έκανε έως σήμερα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα