Νέα επένδυση 11 εκατ. ευρώ στην Ήπειρο από τη Βίκος

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο (ν. 4399/2016), υπήχθη το επενδυτικό σχέδιο της «ΒΙΚΟΣ» (Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων), για την επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών και της παραγωγής μεταλλικών νερών και αναψυκτικών στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Η επένδυση που εντάχθηκε στον πρώτο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του ν.4399/2016 ανέρχεται στα σχεδόν 11 εκατ. ευρώ, ενώ η κρατική ενίσχυση, η οποία θα δοθεί με τη μορφή της φοροαπαλλαγής είναι ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη επένδυση, αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος της «ΒΙΚΟΣ» το οποίο είναι άνω των 20 εκατ. ευρώ και στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, αλλά και στη ενδυνάμωσή της στα αναψυκτικά, όπου κάνει τα νέα, αλλά σταθερά βήματά της.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, η εταιρεία, εκτός από την Βίκος Cola με γλυκαντικό από φυτό στέβια, προχώρησε στην παραγωγή πορτοκαλάδας, λεμονάδας αλλά και κρύου τσαγιού από στέβια.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα