Νέα εντάλματα σύλληψης για 117 στρατιωτικούς στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν  117 ακόμη στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, κύριου πολιτικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος σύμφωνα με την Άγκυρα.

Οι στρατιωτικοί συνελήφθησαν στη Σμύρνη και μερικοί από τους οποίους υπηρέτησαν σε κρίσιμες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Οι στρατιωτικοί σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης είχαν τηλεφωνική επαφή με υψηλόβαθμα μέλη του κινήματος του κληρικού μεταξύ του 2010 και της 15ης Ιουλίου 2016, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές της Τουρκίας.

Η Τουρκία λέει πως υποστηρικτές του ισλαμιστή ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, βρίσκονται πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά την οποία 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη.

Από τότε περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους με την κατηγορία των διασυνδέσεων με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον ίδιο λόγο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα