Νέα διυπουργική συνάντηση για τα καθυστερούμενα των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι

Σε νέα διυπουργική συνάντηση, τη Μ. Τετάρτη, παραπέμπεται η επίλυση της τρίμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

“Βοήθεια στο Σπίτι – Θεσμός για τον πολίτη” φώναζαν οι εργαζόμενοι έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, κλείνοντας κατά διαστήματα την κυκλοφορία στην οδό Σταδίου. Ενώ, μερίδα αυτών πραγματοποίησαν κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι πραγματοποίησαν και συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα των δεδουλευμένων.

Ακολούθησε συνάντηση των εργαζομένων με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αφού άκουσε τα αιτήματά τους. παραδέχθηκε ότι πρόκειται “για ένα άδικο καθεστώς απασχόλησης το οποίο πρέπει να τερματιστεί”. Βέβαια σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτό που τους επισημάνθηκε είναι ότι για την τακτοποίησή τους σε μόνιμες θέσεις υπάρχει κώλυμα από τους θεσμούς.

Για το άμεσο ζήτημα της καταβολής μισθοδοσίας, αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει εμπλοκή από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο με απόφασή του αρνείται να εγκρίνει τη μισθοδοσία για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ενώ, ανοικτό είναι το πεδίο για την έγκριση ενταλμάτων από την 1η Απριλίου. Μολαταύτα, οι εργαζόμενοι απέσπασαν τη δέσμευση ότι θα βρεθεί άμεσα λύση.

Έτσι τη Μ. Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ στη σύσκεψη θα παρίσταται και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ.

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα