Νέα δημοσκόπηση της Pulse: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Άκρως ανατρεπτικά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse για το bankingnews.gr (ΒΝ) καθώς επιχειρήθηκε να καταγραφεί όχι μόνο η πρόθεση ψήφου που αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία για την οικονομία, τις τράπεζες, τους πλειστηριασμούς …και οι εκπλήξεις είναι αξιοσημείωτες.

Η κοινωνία περίπου στο 40% αποδέχεται τους πλειστηριασμούς και το 63% ζητάει από τις τράπεζες όχι νέα δάνεια αλλά περισσότερες ρυθμίσεις προβληματικών δανείων.

Το μήνυμα της κοινωνίας προς τις τράπεζες είναι ξεκάθαρο αρκεί να το αποκωδικοποιήσουν σωστά.

Ως προς την πρόθεση ψήφου προηγείται με 28,5% η ΝΔ έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορά 8 μονάδων…εδώ δεν καταγράφεται κάποια έκπληξη.

Με βάση την δημοσκόπηση της Pulse για το bankingnews και συγκριτικά με την παρελθούσα του Νοεμβρίου 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει οριακή αύξηση 0,5%.

Για την 3η θέση ερίζουν Κίνημα Αλλαγής 8% και Χρυσή Αυγή 7%.

Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει σημάδια κόπωσης έναντι της Χρυσής Αυγής που εμφανίζει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Με βάση τα ευρήματα αυτής της δημοσκόπησης η 3η θέση αποτελεί ντέρμπι.

Στην 5η θέση με 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων λαμβάνουν από 1,5%.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα με βάση αναγωγή δίνουν τα εξής στοιχεία. 

ΝΔ 31,5% και ΣΥΡΙΖΑ 21,5% ή διαφορά 10 μονάδων.

Στην 3η θέση με 8,5% το Κίνημα Αλλαγής και στο 7,5% η Χρυσή Αυγή.

Οι ανεξάρτητοι έλληνες και η Ένωση Κεντρώων λαμβάνουν από 2%.

Με βάση την δημοσκόπηση της Pulse για το bankingnews καταγράφεται μια διακριτή διαφορά υπέρ της ΝΔ ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντέχει.

Με βάση την καταλληλότητα για πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ λαμβάνει 32%, ο Τσίπρας 24% ενώ 40% των πολιτών δηλώνει κανείς από τους δύο.

Δύο ποιοτικοί δείκτες από την μια υποστηρίζουν την πρωτιά της ΝΔ αλλά από την άλλη δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει τουλάχιστον δημοσκοπικά ενώ από την οικονομία… αρχίζει να κερδίζει.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι 30 μονάδες καθώς λαμβάνει 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως στην ερώτηση για την πορεία της οικονομίας το 2018…οι θετικές γνώμες ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα φθάνουν στο 25% που είναι και το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την Pulse όλα τα τελευταία χρόνια. 

Πρώτη έκπληξη οικονομία: Αυξάνονται οι θετικές εκτιμήσεις για το 2018 

Η πρώτη έκπληξη αφορά την οικονομία καθώς έχουν αυξηθεί οι θετικές απόψεις για την πορεία της οικονομίας το 2018 και αυτός ο ποιοτικός δείκτης θεωρητικά ευνοεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το 29% δηλώνει πάνω κάτω τα ίδια και 42% λίγο ή πολύ χειρότερα.

Στο παρελθόν και σε ανάλογες ερωτήσεις οι αρνητικές απόψεις για την πορεία της οικονομίας έφθαναν το 80%.

Μεταξύ των νέων 17 με 29 ετών το 33% δηλώνει πιο αισιόδοξο για την οικονομία και σε συνδυασμό με αυτούς που αναφέρουν ότι θα είναι πάνω κάτω τα ίδια φθάνουν στο 67% έως 58% με βάση ηλικίες έως 44%.

Αυτή η διαφοροποίηση δείχνει ότι η κοινωνία καθίσταται πιο αισιόδοξη.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι σε ευθεία πολιτική ερώτηση με ποια κυβέρνηση έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον σας το 36% δηλώνει με κυβέρνηση που θα έχει κορμό την ΝΔ και 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι αυτό που θέλει το 45% των πολιτών (έως 58% στις ηλικίες έως 44 ετών) να έχει αρνητική άποψη για τον διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα