Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% και βρίσκεται 12 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακολουθεί με 18,5%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,5%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ στην τέταρτη θέση πέφτει η Χρυσή Αυγή με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ, με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεν ξεπερνά το όριο του 3% που απαιτείται για είσοδο στη Βουλή.

 

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 67% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18%.

 

Στη δημοσκόπηση καταγράφονται σημαντικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, με το Ποτάμι να πέφτει στο 0,5%, καθώς οι ψηφοφόροι του κινούνται πρωτίστως προς τη ΝΔ και δευτερευόντως προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του Ποταμιού υπολογίζεται ότι μετακινούνται προς τη ΝΔ, ενώ περισσότεροι από δύο στους δέκα φεύγουν για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Διαρροές πάντως υφίσταται και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συσπείρωση μόλις 21,5% και πάνω από το ένα-πέμπτο των ψηφοφόρων του φαίνεται να «φεύγει» προς το λευκό, την αποχή ή την άκυρη ψήφο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα