Νέα ένταση στην Ειδομένη με δακρυγόνα και κρότου λάμψης

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης “απάντησαν” οι αρχές της ΠΓΔΜ στην προσπάθεια μικρής ομάδας προσφύγων να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αυτή την ώρα γύρω στα εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων. Για την εκτόνωση της κατάστασης υπήρξε και επέμβαση των Ελληνικών  ΜΑΤ που μεσολάβησαν μπροστά από το τείχος για να οπισθοχωρήσουν οι πρόσφυγες.Παραμένει τεταμένη η ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Πηγή φωτογραφιών χρήστης Twitter Elena Herreros Rivas

Τέσσερις προσαγωγές αλληλέγγυων

Σε 4 προσαγωγές αλληλέγγυων προχώρησε νωρίτερα η αστυνομία στα πλαίσια των ελέγχων που συνεχίζονται από την Τρίτη το πρωί στα οχήματα που κατευθύνονται στον καταυλισμό της Ειδομένης. Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις από τους τέσσερις προσαχθέντες (υπήκοοι Αυστρίας, Γερμανίας, Ισπανίας) αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κρατείται μία υπήκοος Γερμανίας καθώς βρέθηκε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γερμανός υπήκοος που συνελήφθη χθες οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα. Την Τρίτη η αστυνομία προχώρησε σε 16 συνολικά προσαγωγές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα