Μ.Σπυράκη: Ο επόμενος ανασχηματισμός θα προέλθει από τις κάλπες

Για την τελευταία κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κάνει λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη τονίζοντας ότι ο περιμένουμε τον τελικό ανασχηματισμό που θα είναι η λαϊκή ετυμηγορία στις κάλπες.

Πρόσθεσε ότι είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός μιας κυβέρνησης η οποία ξεκίνησε επενδύοντας στο λαϊκισμό και στο ψέμα.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε: «Δημιούργησε εντυπώσεις υποσχόμενη στους πολίτες τα πάντα, και κατέληξε έχοντας υπογράψει μέτρα για μετά τη θητεία της, έχοντας υπογράψει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το ‘22 και 2,2% για πολλά χρόνια μετά, έχοντας υπογράψει την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και έχοντας στην πραγματικότητα αποτρέψει την ανάκαμψη της Ελλάδος που πλέον όλοι συνομολογούν ότι είχε ξεκινήσει από το τέλος του ’14».

Ακολούθως επικέντρωσε τα πυρά της σε μία σειρά πρόσωπα: «Ο κ. Παππάς κάνει μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τις επιλογές του πρωθυπουργού. ‘Ανθρωποι που συμβόλισαν την καταστροφή στο Μάτι -με πρώτο τον κ. Σκουρλέτη- μένουν στο σύστημα. Ο κ. Σκουρλέτης έγινε Γραμματέας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βασικοί πρωταγωνιστές της συμφωνίας με τα Σκόπια, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος παραμένουν στις θέσεις τους. Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος, ο άνθρωπος που έχει βάλει τη σφραγίδα στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που είναι η υπερφορολόγηση και ταυτόχρονη η μείωση της απορρόφησης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για να δημιουργηθεί το υπερπλεόνασμα».

Ειδική αναφορά έκανε στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης: «…Ο κ. Καλογήρου έχει εκπροσωπήσει και έχει υπερασπιστεί και εκτός δικαστικών αιθουσών -θέλω να το ξαναπώ αυτό: και εκτός δικαστικών αιθουσών- καταδικασμένους για τρομοκρατία. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τα βίντεο στα οποία υπερασπίζεται, εκτός δικαστηρίου σε συνεντεύξεις και ειδικές εκδηλώσεις, τις απόψεις πελάτη του ο οποίος έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία».

Δεν άφησε έξω από το στόχαστρο την πολιτική στα θέματα ασφάλειας του πολίτη: «Εκείνο που είναι προφανές είναι ότι αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Και το βλέπουμε στην καθημερινότητα. Μόλις πριν από λίγα 24ωρα δολοφονήθηκε ένας νέος άνθρωπος στου Φιλοπάππου και όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια επιβεβαιώνουν ότι έγιναν τραγικά λάθη και παραλείψεις στον τομέα της ασφάλειας. Ως εκ τούτου οι αλλαγές των προσώπων και η επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων δεν αλλάζει την ουσία, τον πυρήνα του προβλήματος, που είναι η πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα στον τομέα της ασφάλειας. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Αστυνομίας δεν της επιτρέπουν να κάνει τη δουλειά της, αλλά και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτος. Και είναι ανύπαρκτος για μια σειρά λόγους που έχουν να κάνουν με τις ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης, που έχουν να κάνουν με την αδυναμία της στην αντιμετώπιση της ανομίας, της χαμηλής και της βαριάς εγκληματικότητας, έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση της τρομοκρατίας, όπως βλέπουμε και με τις συχνές άδειες που έχει ο Κουφοντίνας. Αυτό δείχνει ακριβώς και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υπόθεση της Δημόσιας Τάξης».

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα