Μ. Σπυράκη: Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι 30% για όλους

Στην πρόταση της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες στη Βουλή και η οποία προβλέπει μείωση του ΕΝΦΙΑ με όριο τα 60.000 ευρώ.

«Αυτή η μείωση», τόνισε η κ. Σπυράκη σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΪ, «αφορά ελάχιστους ανθρώπους. Η δική μας πρόταση για μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι 30% για όλους. Είναι 30% για την μεσαία τάξη, είναι 30% για εκείνους που κουράστηκαν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, ένα σπίτι για τα παιδιά τους δανειζόμενοι πολλές φορές για να το επιτύχουν αυτό», είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα στην αποκατάσταση των ομάδων που πλήττονται από την κρίση, σχολιάζοντας την παροχολογία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Σπυράκη τόνισε πως ο κ Τσίπρας «παίρνει 10 και γυρίζει πίσω 1. Και το γυρίζει ενώ θα έπρεπε να το είχε κάνει πολύ, νωρίτερα. Θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ νωρίτερα την επιστροφή των αναδρομικών, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα στην αποκατάσταση των ομάδων που πλήττονται από την κρίση, και κυρίως, θα έπρεπε να έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δεν έχει».

Η κ. Σπυράκη ανέφερε πως η ΝΔ εφόσον γίνει κυβέρνηση με τις εκλογές του 2019 θα εφαρμόσει το δικό της σχέδιο, δίνοντας έμφαση στη μεσαία τάξη. «Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς θα κάνουμε γενναίες φορoελαφρύνσεις, διατηρώντας την δημοσιονομική ισορροπία, μειώνοντας δηλαδή έξοδα εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν», τόνισε για να προσθέσει: «Προφανώς όχι προχωρώντας σε μπαράζ προσλήψεων αλλά επενδύοντας σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα