Μ. Σπυράκη: Καμία συζήτηση για το ονοματολογικό πριν τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον realfm 97,8 τονίζοντας ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να γίνει για το ζήτημα πριν προηγηθούν αλλαγές στο Σύνταγμα.

«Το ‘Μακεδονία του Ίλιντεν γιατί η εξέγερση του 1903 είχε δύο χαρακτηριστικά. Το ένα ήταν να δημιουργηθεί μέσα από αυτόν τον τρόπο το αποκαλούμενο μακεδονικό έθνος και το άλλο ήταν να δημιουργηθεί μία αυτόνομη περιοχή Μακεδονία, ώστε να εξελιχθεί σε κράτος με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση στη βάση αυτού του ονόματος» είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ έχει θέσει το πλαίσιο το οποίο εξελίχθηκε σε εθνικό πλαίσιο και έθεσε το πλαίσιο εξαρχής όταν η κυβέρνηση και δια του Πρωθυπουργού αλλά και δια του εκπροσώπου της θεωρούσε ότι όλοι αυτοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για να εκφράσουν την ευαισθησία τους και τον προβληματισμό τους, ήταν ακραίοι.

Καμία συζήτηση για το όνομα πριν προηγηθούν αλλαγές στο Σύνταγμα, που θα αφορούν στην εξάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών και στην ενσωμάτωση της ονομασίας που μπορεί να είναι αμοιβαία αποδεκτή, ώστε αυτή να χρησιμοποιείται έναντι όλων. Δεν θα δώσουμε προκαταβολή τα όπλα μας για να πάρουμε με δόσεις μία συμμόρφωση από την άλλη πλευρά».

Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «όταν η κυβέρνηση και τα στελέχη της αναφέρονται στη ΝΔ και στη σχέση που έχει με τα φαινόμενα αυτά της βίας θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Γιατί είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που από το 2008 και μετά επικρότησαν καταστάσεις που κορυφώθηκαν μετά το 2012, επικρότησαν τότε τις κρεμάλες, τον χαρακτηρισμό ‘γερμανοτσολιάδες’, επικρότησαν τον διχασμό.

Είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που τώρα στην κυβέρνηση έχουν εκλεκτικές συγγένειες με ομάδες, όπως χθες ο Ρουβίκωνας ασκούν βία σε διάφορες μορφές της… Είναι προφανές ότι διατηρούν εκλεκτική συγγένεια με τον Ρουβίκωνα, είναι προφανές ότι καλύπτουν τον Ρουβίκωνα και δεν προχωρούν σε όσα θα έπρεπε να προχωρήσουν οι Αρχές.

Αλλιώς γιατί η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της; Ποιος δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της; Η βία είναι βία από όπου και εάν προέρχεται και δεν έχει χρώμα. Εμείς πρώτοι όχι μόνο καταδικάσαμε την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη αλλά ζητήσαμε να γίνουν άμεσα συλλήψεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα