Μ.Σουλτς: Θα υπάρξει Ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί εκτενώς τις επόμενες μέρες προέβη ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς λίγη ώρα μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Γερμανία ανάμεσα στο SPD και στο CDU για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως μεταδίδει το ZDF ο Σούλτς είπε πως θα υπάρξει ένας Ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών! Πιο συγκεκριμένα αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει δικό της υπουργό Οικονομικών που θα εποπτεύει τα οικονομικά ζητήματα στο μπλοκ.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε συνέχεια των αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων σε όλα τα επίπεδα όλα αυτα τα χρόνια για την πορεία της Ε.Ε, την τραπεζική και την οικονομική ένωση της, κάτι που εβρίσκε αντίθετα αρκετά μέλη στην Ε.Ε όσο και στο εσωτερικό της Γερμανίας…

Στα γερμανικά μέαα όπως μεταδίδεται, μεταξύ άλλων, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν στον μετασχηματισμό του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα κόμματα τάσσονται επίσης υπέρ της διάθεσης συγκεκριμένων κονδυλίων του προϋπολογισμού για την οικονομική σταθεροποίηση, την κοινωνική σύγκλιση και τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη.

Τα κόμματα υποστηρίζουν ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός μελλοντικού «επενδυτικού προϋπολογισμού» για την ευρωζώνη.

Στο κείμενο της συμβιβαστικής συμφωνίας υπάρχει και ειδική αναφορά στη στενότερη συνεργασία με τη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τη «μεταρρύθμιση της ευρωζώνης ώστε να αντισταθεί καλύτερα στις κρίσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα